Content Marketing.

Het maken van content is al jaren een basiselement binnen marketing. Uiteraard nam het doorheen de tijd andere vormen aan en kwamen er verschillende kanalen bij, maar de essentie blijft hetzelfde: het verstrekken van relevante informatie. Door je als bedrijf te positioneren als een betrouwbare bron van informatie, win je het vertrouwen van klanten. Dit vertrouwen zet je vervolgens om in klanten en dus meer omzet. In ons moderne landschap is contentmarketing dan ook niet meer weg te denken.

Hoe pakken we jouw Content Marketing aan?

Contentmarketing draait rond relevantie voor jouw doelpubliek. Het is daarom belangrijk om jouw doelpubliek duidelijk te definiëren en van daaruit een beeld te krijgen van hun pijnpunten. Hierbij stellen we ons vragen zoals:

  • Waar ligt jouw ideale klant wakker van?
  • Welke informatie heeft jouw ideale klant nodig?
  • In welk stadium heeft hij of zij die informatie nodig?
  • Via welke kanalen wenst hij of zij deze informatie te ontvangen?
  • We zoeken hierbij een balans tussen een gerichte aanpak en een doelgroep die groot genoeg is.

Nu er meer duidelijkheid bestaat over jouw doelpubliek, zetten we dit om naar een contentplan. Dit plan kan verschillende kanalen omvatten zoals sociale media, blogs en dergelijke meer. Contentmarketing wordt namelijk snel chaotisch zonder een duidelijke planning. Deze onnodige chaos en bijhorende stress willen we jou natuurlijk besparen. We zijn er om jou te ontzorgen, niet om jouw job ingewikkelder te maken.

Eens er een overzichtelijk plan aanwezig is gaan we aan de slag om dit te vertalen naar de praktijk. We maken de nodige content, bezorgen jou deze op voorhand ter goedkeuring en voorzien de tijdige publicatie hiervan op jouw digitale kanalen.

Binnen deze aanpak leggen we vanaf het begin de nadruk op co-creatie. Dit wil zeggen dat we samen met jou aan de slag gaan om jouw contentstrategie vorm te geven. Zo krijgen we een ideale combinatie van jouw sectorkennis en onze marketingexpertise.

Social posts

Jouw aanwezigheid op sociale media is ondertussen even belangrijk geworden als jouw website. Bedrijven die geen degelijke socials hebben, worden als onbetrouwbaar gezien. Het is dus essentieel om op deze platformen de juiste boodschap te brengen en regelmatig zichtbaar te zijn.

Het onderhouden van jouw social media profielen is zeer tijdsintensief. Door de strategie achter jouw socials en/of de creatie van social content (deels) uit te besteden aan ons win je deze tijd terug. Hierdoor kan je weer focussen op wat écht belangrijk is: jouw core business.

Lees meer over Social Media Marketing

Blogartikels

Een blog vormt één van de meest waardevolle kanalen voor de online zichtbaarheid van jouw bedrijf. Het positioneert jou niet alleen als een autoriteit in de sector, maar verhoogt ook de vindbaarheid van jouw website in Google. Dit creëert een duurzame groei voor jouw onderneming waar je jarenlang de vruchten van plukt.

Onze specialisten bepalen samen met jou de juiste onderwerpen om over te bloggen, zetten dit om naar een concreet plan en schrijven kwalitatieve SEO-blogs. Zo versterken we jouw positie als betrouwbare bron waardoor je structureel aan de groei van jouw bedrijf werkt.

Lees meer over blogging voor jouw bedrijf

Downloadables

Downloadables zijn digitale documenten die mensen kunnen downloaden (in ruil voor hun contactgegevens). Denk hierbij aan zaken zoals whitepapers, e-books, digitale brochures…enzovoort. Ze spelen een belangrijke ondersteunende rol in jouw salesfunnel en stimuleren de instroom aan klanten op zowel korte als lange termijn.

Wij voorzien jou van de nodige downloadables om kwalitatieve leads te genereren voor jouw salesmensen. Op die manier verhoog je het resultaat van jouw marketinginspanningen en de omzet uit jouw salesteam.

Videocontent

Mensen kijken op het internet steeds meer naar video’s en geven dit medium in veel gevallen de voorkeur boven geschreven content. Videocontent verdient bijgevolg zeker een plaats in jouw marketingstrategie. Deze kunnen verspreid worden via sociale media, maar ook via kanalen zoals YouTube.

Samen met onze videopartners ontzorgen we jou volledig op het vlak van videocontent. Zo maken we referentievideo’s, bedrijfsvideo’s, informatieve filmpjes en nog veel meer om jouw bedrijf op de kaart te zetten.

Lees meer over YouTube voor jouw bedrijf
GERELATEERDE DIENSTEN

Wij bouwen mee aan de groei van jouw bedrijf.

Bij Haylo doen we er alles aan om van jouw bedrijf een succes te maken. We zijn jouw persoonlijke adviseurs in een steeds veranderende en digitaliserende wereld. Door samen de juiste keuzes te maken op vlak van marketing en IT zetten we jouw bedrijf op de kaart. De basis van deze aanpak is een partnership op lange termijn, want zo krijg je een duurzame win-winsituatie voor alle partijen.

Samen met trots terugblikken op de resultaten uit een samenwerking, daar doen we het voor!

Neem contact met ons op